tisdag 5 juli 2011

En dag på stan

Idag åkte vi in till stan för att byta ett armband som Daniel fått samt bara strosa runt. Ni vet leka lite turist.

Armbandet som Daniel fått är ett "From soldier to soldier". Så här står det på hemsida: Idén till smycket ”From Soldier to Soldier” fick smyckedesigner Claus Scheelke när en bekant, Stefan Hylleborg, kom hem från sitt uppdrag som soldat, med ett handgjort armband som gjorts i tjänsten till förmån för en förolyckad soldat.
Armbandet hade flätat av fallskärmslina och hade ett lås som bestod av en uniformsknapp. Claus Scheelke blev tagen av historien och bad om att – tillsammans med Aagaard – få lov att utveckla idén och sätta smycket i produktion. Det flätade armbandet är fortfarande gjort av riktig fallskärmslina med lås i silver eller guld och varje gång du köper ett ”From Soldier to Soldier”-smycke skänker Aagaard 100 SEK till förbundet Fredsbaskrarna.

Efter att vi varit till affären som säljer armbanden (Sanndesign, Drottninggatan 85) gick vi för att käka mat. Vi hamnade på en fantastisk god thairesturang där maten och servicen var underbar. Att få sådan service gör mig så himla glad.

Under vår vistelse i stan passade vi även på att flyga lite över Stockholm.
Man låg på en bänk som såg lite ut som en massagebänk med ett hål för ansiktet. Framför huvudet stod en fläckt på full blås och i hörlurarna hördes buller från ett flygplan. Det man sedan tittade på (ner under bänken) var en film som visade Stockholm ovanifrån - det var en ascool uppevelse. Kan rekomendera alla att ta sig till Kulturhuset för att testa.

Vidare tog vi oss också till en kaffeaffär som enbart säljer kaffe. En 300 kvadrameter stor ”Nespresso Boutique”. Helt sjukt! Vi blev emottagna i dörren med frågan "Välkomna till oss! Kommer ni att köpa kaffe med er hem idag? I så fall ger jag er detta kort som är ert nummer och så får ni hjälp." Jag dricker ju inte kaffe, men jag älskar själva grejen och doften av kaffe är ju så hemtrevligt. Ni vet brygga kaffe till coola koppar. Denna butik var helt otrolig. Med oss från butiken följde 40 kapslar lyxkaffe som vi hoppas att vi kan få bjuda våra vänner på!

Innan vi åkte hem stannade vi någon timme på Radisson hotellet i Waterfront huset! Vi tog kaffe och läsk i lounge. Kändes oss sådär världsliga som man gör när man sitter i loungen innan man ska gå ut och äta en riktigt god middag i en stad man aldrig varit i. Bara att just idag skulle vi vidare hem och värma gårdagens rester...men vi fick smaka lite på känslan. Lina och Hugo trivdes om fiskarna i vattnet, kröp runt och körde bilar...som om loungen var det vanligaste i hela världen.
Vi hade en fantastisk fin och semestrig dag! Så bra var den att till och med resterna från gårdagen smakade underbart!

1 kommentar:

  1. Tack för ert stöd till Fredsbaskrarna, alla soldater och deras anhöriga.
    Önskar er fler roliga och annorlunda äventyr och att ni kommer ihåg att leva livet idag.

    SvaraRadera