måndag 25 april 2011

Påsk - detta har hänt!

Skärtorsdagen
Hugo gick på förskolan endast 3 h. Han har sagt att han tycker om förskolan nu och då gäller det att passa på att ta honom dit. När han kom hem vid lunch kom hans kusin Noah. Vi käkade lunch och lekte ihop.

På eftermiddagen kom hela familjen Robert, Anna, Max och Viggo från Bankeryd till oss. Jag och Daniel skynade oss iväg för de skulle vara barnvakt medans jag och Daniel, förförsta gången sedan Hugo föddes, skulle ut och äta själva. Vi hade bokat bord på Grill inne i stan och jisses vad god mat det var. Vi tog varsin grill plate med 5 sorter kött, som låg upplagt på ett värme fat med glöd under. Till detta åt vi små tillbehör. Super gott! Efter god mat gick vi en sväng på stan, pratade och drack kaffe/tea "to go". Kvällen avslutades med bio - Water fore elefants. Daniel hade inte varit med och valt film - det gjorde jag själv, hihihi. Att åka iväg och göra något själva värmer gott för relationen. Tack Rickard och Maria för presentkortet - det var super.

Långfredagen
Alla vet ju att på långfredagen ska man ha tråkigt för det är ju ingen dag fylld av fest, så att säga. Så vi packade bilen fylld med korv och fika och drog till skogen, men innan vi avnjöt maten traskade vi runt spåret. Vi vuxna hade trevligt medan barnen senare frågade oss varför vi var tvyngna att gå runt när vi kunde gått till grillplatsen direkt??? Ja det kan man fråga sig, men är det långfredag så är det!
Lina somnade i bärstolen
Alla i gungor - utan jag!

På kvällen åt vi grill mat och spelade Kinekta.

Påskafton
Jag hade skapat påsk-äggs-letning. Barnen var uppdelade i två lag. Viggo och Hugo i ett lag och Max och Mickis i ett. Max och Mickis letning hade jag skruvat upp nivå lite på (gräva i sandlådan, i ett träd utomhus osv.) deras påsk-äggs-letning var "from hell". Efter en del tandagnissel (från de stora) hade alla fått var sitt ägg. En bild säger mer än ord! Max vet inte vad som väntar honom!
Vi åkte också en sväng till Toysrus, där barnen fick 100 kr var att handla för. Hugo köpte 4 st tåg som var på rean - han vet redan hur han ska fynda! Max köpte kulor och Viggo köpte lego. Det var ett lyckat besök och det avslutades med glass på den gyllene fågeln.

På kvällen blev det lax, ris och kall sås. Super gott. Barnen somnade på direkten, aktiviteterna började nu att ta ut sin rätt så att säga.

Påskdagen
Hela besöks-familjen åkte hem. Tack för en underbar helg, det har varit jätte mysigt! Resten av dagen tar vi det bara lugnt. Jag och Hugo cyklar till affären och handlar lite mat till Lina. Men resten av dagen går i ett lugnare tempo.

Idag är det Annandag Påsk och ingen jag känner har lust att jobba imorgon - men snart är det sommar och semester! Håll ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar